Connect with us

News

Imaginea care a emoționat întreg internetul. Oana Pellea a postat o fotografie cu mormântul marelui actor Amza Pellea: „Din iubire”

Published

on

amza-pellea (2)

Au trecut 40 de ani de la plecarea din această lume a marelui actor Amza Pellea, dar admiratorii săi îl păstrează viu în sufletele lor. Fiica sa, Oana Pellea, a făcut o postare emoționantă pe rețelele de socializare, însoțită de o fotografie de la mormântul actorului.

În decembrie 1983, Amza Pellea a încetat din viață, lăsând în inimile membrilor familiei și a fanilor o durere imensă. Fiica sa a rămas cu o rană adâncă în suflet, care nu s-a vindecat niciodată complet. În prezent, actrița cinstește memoria părinților ei, vizitând adesea mormântul de la cimitirul Bellu ortodox, unde se odihnesc mama și tatăl său.

În fotografia publicată de Oana Pellea se observă mormântul din marmură bej, decorat cu două plăci sub formă de cruce. Un gest emoționant care reflectă dragostea și respectul fiicei față de părinții săi. Lumânări și flori proaspete sunt aduse mereu la mormântul celor dragi, ca un semn al iubirii nestinse.

Oana Pellea, fotografie cu mormântul tatălui ei

Recent, casa memorială a lui Amza Pellea din Băilești a fost redeschisă pentru public, marcând astfel aniversarea a 93 de ani de la nașterea actorului. Vizitatorii au ocazia să descopere obiecte personale ale acestuia, precum și artefacte din filmele în care a jucat.

Casa în care Amza Pellea a crescut, construită în 1908, a fost renovată cu aproximativ 168.000 de euro, după ani de neglijență. Fiica acestuia a contribuit la amenajarea casei, donând obiecte care au aparținut tatălui ei. Manuscrise, premii și distincții sunt expuse în cele trei încăperi ale casei, oferind vizitatorilor o privire în universul personal al legendarului actor.

Amza Pellea, cunoscut pentru rolul său iconic Nea Mărin, a lăsat în urmă o moștenire culturală inestimabilă, iar casa memorială și mormântul său rămân locuri în care oamenii își aduc aminte și își oferă respectul pentru un talent unic.

Actorul a fost o prezență iconică în lumea filmului și a teatrului, interpretând roluri memorabile în peste 50 de filme și multiple piese de teatru. De la Decebal la Mihai Viteazul, Amza Pellea a cucerit inimile publicului cu talentul și carisma sa, dar cel mai faimos personaj care l-a consacrat a fost „Nea Mărin“, creat de el însuși. Într-o zi tristă, pe 12 decembrie 1983, actorul a plecat din această lume la vârsta de doar 52 de ani, lăsând în urmă o moștenire inestimabilă în cultura românească.

Amza-pellea-mormânt

Din ce cauză a murit marele actor Amza Pellea

Cauza morții a fost o evoluție rapidă a unui cancer pulmonar, dar aceasta a stârnit multe controverse și speculații. Una dintre teoriile vehiculate a fost că decesul său a fost premeditat de Securitate, iar evoluția cancerului ar fi fost rezultatul unor iradieri. Cu toate acestea, Amza Pellea a rămas în amintirea tuturor ca fiind unul dintre cei mai mari actori ai României, un interpret de excepție care a adus la viață personaje atât istorice, cât și contemporane.

Născut în Băilești într-o familie numeroasă, Amza Pellea a avut o copilărie plină de pasiune pentru artă. Absolvent al Colegiului Național Carol I din Craiova, el și-a început cariera de actor la Teatrul Național din Craiova și și-a făcut apoi loc pe marile scene ale teatrului românesc. De la Teatrul Mic la Teatrul Național din București, bărbatul a interpretat roluri remarcabile care au demonstrat versatilitatea și talentul său de excepție.

În plan personal, marele actor a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de soția sa, Domnica Mihaela, timp de 25 de ani, până la trecerea sa în neființă.

Advertisements
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending