Connect with us

Special

Vouchere de 1.000 de lei pentru elevii și studenții din România. Care sunt condițiile

Published

on

bani-vouchere

Ministerul Educației a lansat și în acest an programul „Euro 200”, o inițiativă menită să sprijine elevii și studenții din familii cu venituri reduse în dezvoltarea competențelor de utilizare a tehnologiei informației și comunicației (IT&C). Alocarea de ajutoare și stimulente financiare este esențială pentru a asigura accesul egal la resurse educaționale și pentru a reduce decalajele sociale în ceea ce privește utilizarea tehnologiei în scopuri educaționale.

Programul „Euro 200” vine în sprijinul elevilor și studenților cu vârste de până la 26 de ani care sunt înscriși într-o formă de învățământ acreditată de ministerul Educației și provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie care nu depășește 500 de lei.

Vouchere pentru tinerii studenți

Această inițiativă este menită să ofere suport financiar pentru achiziționarea de echipamente IT&C, precum calculatoare de birou și laptop-uri, care să contribuie la îmbunătățirea procesului de învățare și la dezvoltarea abilităților digitale ale beneficiarilor.

Condițiile de eligibilitate pentru programul „Euro 200” au fost actualizate în conformitate cu noile modificări legislative și cu evoluția indicelui prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică. Astfel, venitul brut lunar pe membru de familie a fost majorat de la 250 la 500 de lei, iar modelul bonului valoric a fost modificat pentru a asigura o mai mare securitate. Bonurile valorice vor avea acum o culoare roz distinctivă pentru a facilita procesul de identificare și utilizare.

Pentru a beneficia de program, elevii și studenții trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate și să depună cererile până la data limită de 20 mai. Ministerul Educației va verifica documentele din dosare și va publica listele beneficiarilor pe 20 iunie, urmând ca acestea să fie afișate și de către unitățile de învățământ. Procesul de distribuire a bonurilor valorice „Euro 200” va începe în perioada 26 august – 6 septembrie, iar acestea vor putea fi utilizate în intervalul 2 septembrie – 16 octombrie.

bani-vouchere

Ce pot face elevii și studenții care nu se regăsesc pe listă

Pentru a asigura transparența și corectitudinea procesului, elevii sau studenții care nu se regăsesc pe listă au posibilitatea de a depune contestații în perioada 1-4 iulie, iar acestea vor fi soluționate în intervalul 5-12 iulie. Lista finală aprobată va fi publicată până pe 26 iulie, iar distribuirea bonurilor valorice va fi realizată conform acestei liste.

Citește și:

Guvernul oferă vouchere de 10.000 de lei pentru o anumită categorie de români. Care sunt condițiile

Documentele necesare pentru a aplica la programul „Euro 200” includ copii legalizate după certificatul de naștere sau actul de identitate, adeverințe de venit ale membrilor familiei, declarație pe propria răspundere, adeverință cu media generală sau calificative, adeverință de la diriginte cu situația absențelor din anul anterior. Toate aceste documente trebuie să fie depuse la secretariatele unităților de învățământ și vor fi verificate de autorități pentru a asigura conformitatea cu cerințele programului.

Este important de menționat că programul „Euro 200” reprezintă o oportunitate valoroasă pentru elevii și studenții cu venituri reduse de a accesa echipamente IT&C de calitate pentru a-și sprijini procesul de învățare și dezvoltare personală. Prin intermediul acestui program, se urmărește reducerea decalajelor sociale și creșterea incluziunii digitale în rândul tinerilor, contribuind astfel la formarea unei societăți mai echitabile și mai conectate digital.

Advertisements
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending